Porin karhureitti iot-kokeilun 2. maastokäynti

Pari hacklabin jäsentä kävi tekemässä 2. maastokäynnin liittyen Porin karhureitin iot-kokeiluun 27.4. Nyt vuorossa oli Hiivaniemen taukopaikka

Sää oli iltapäivällä epäilyttävän keväinen tosin aika viileä, mutta paluumatkalla sumuksi luultu ilman sakeneminen järven yllä osoittatuikin pian lumipyryksi. 🙂 Eli sää oli lähes vastaava kuin 1. kerralla. Tällä kertaa matkalla olivat vain Marko ja Santeri.

Valkoista sumua..

Maastokäynti osoittautui onnistuneeksi, eväät olivat tosin aika kevyet mutta olipa niitäkin matkassa. 1. kerrasta oppineena päätimme siirtää siirrettävän Lorawan-tukiaseman eli gatewayn mahdollisimman lähelle suunniteltua pysyvämpää paikkaa Tammen Tilan vanhassa päärakennuksessa korkean mäen päällä.

Siirrettävän gatewayn uusi sijainti

Hiivaniemessä käynti oli päätavoite. Toinen lisätavoite mahd. myöhempää tarvetta varten kävelimme Rekitaipaleenjärven taukopaikalle myös, koska se oli autojen pysäköintikohdan tuntumassa.

Hiivaniemen puuvaja n. 2m x 2,5m x 1,75m
Dataa reitiltä lähde:ttnmapper.org

Näiden lisäksi matkan varrella oli yksi kävijälaskurikokeilulle otollinen pieni silta.

Kävijälaskuri jollakin anturitekniikalla tähän?

Eli seuraavat vaiheet kokeilussa liittyvätkin polttopuuvarasto mittarin suunnitteluun ja protoiluun sekä Tammen tilalle asennettavan loraWAN Gatewayn asentamiseen. Niistä tosin kuullaan vasta viikkojen päästä johtuen osittain hankinta ja toimitussyistä… Eli niistä kuullaan tuonnempana..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *