Lämpötila-paineanturi + TTN + Pipedream + Google Sheet + WordPress

Kokeilussa tavoitteena saada ns. heatmap-tieto (Google Sheet) mittalaitteelta LoraWAN-verkon avulla (The things network) yhdistämällä laitedata Pipedream-palvelun avulla

Kokeilussa tavoitteena saada ns. heatmap-tieto (Google Sheet) mittalaitteelta LoraWAN-verkon avulla (The things network) yhdistämällä laitedata Pipedream-palvelun avulla:

(Tässä demossa google sheet on upotettu iframe-tekniikalla. WordPress-käyttäjän tulee osata määrittää iframe-elementtiin lisäksi width ja height.)

Koko ketjusta ja ehkä itseäni eniten haastaneesta filosofiasta ”ohjelmoinnin demokratisointi” myöhemmin lisää. Todetaan heti että tähän pisteeseen päätymiseen meni muutama ehtoo ainakin allekirjoittaneella. HeatMap-idea tuli Hacklabin ulkopuolelta kävijälaskuri-ideasta Kyläsaaren kyläyhdistykseltä, tässä demossa tavallaan pykälää monimutkaisempi ”laskuridata” ehdon kera. Sovellutusideat sekä Lorawan- ja TTN-perehdytykset tulivat Marko Kauppiselta, iso kiitos kipinän luomisesta itselle uutta aihetta kohtaan. Markolta tuli siis myös laitteet jota tässä demossa hyödynnettiin, lyhyesti siis suurin työ koko kokeilusta. Itse keskityin ainoastaan softa-puoleen.

Melko varmasti tulee muitakin demoja lisää. Mutta ensin tämä demo tullaan palastelemaan paremmin…

Hacklab virtuaalimiittiin muutoksia 1.4. alkaen

Moi,

Joulukuun lopussa 2020 käytiin keskustelua sähköpostilistalla ( https://pori.hacklab.fi/wordpress/?p=884 ) palaveri-alustojen kokeiluista kuten Google Meet, Jitsi, Mumble.

Eipä huomattu helmikuussa kun päätettiin että muutetaan aika kauan perinteenä ollutta aloitus-aikaa klo 18:sta klo 19:een. Näin päätettiin kuitenkin tehdä säännöllisesti osallistuneiden kanssa. Muutoksia osallistujamäärissä ei juurikaan tapahtunut.

Sähköposti-keskustelussa tuli esiin että voitaisiin isojen toimijoiden palaveri-alustojen lisäksi kokeilla jotain muuta.

Lähdimme Google Meetillä liikenteeseen nyt kokeilu tulossa päätökseen. Googlehan ilmoitti että google meet on ainakin 2021 maaliskuun loppuun asti ilmainen.

Google Meet osoittautui helpoksi liittyä ohjelmistojen ja laitteiden puolesta mutta ’guest’- eli avoin-liittyminen ei ollut helppoa. Se vaati että paikalla oli aina joku ’päästämässä’ sisään. Google Meet:ä käytettiin 2020 Satkyn Kevät-/Syyskokouksessa ja sellaisessa käytössä se toimiikin ihan ok.

Seuraavaksi Mumble – tätä Atte olikin testauttanut muutamilla – tai Jitsi seuraa Hacklabin tapahtumat sivua johon laitetaan miittiin liittymisohjeet