Hacklab kuulumisia 2022 loppuvuosi 2023 alkuvuosi

Hacklab:ssa on viime kirjoituksen jälkeen (syyskuu 2022) tapahtunut jonkin verran muutoksia:

  • Syksyllä järjestettiin mm. satky 50+1 juhlat ja lukko-ilta, jossa kuultiin tiirikan tekemisestä ja harjoiteltiin tiirikointia harjoituslukkoihin itsekkin. Harmi että itse pääkouluttaja sairastui ja joutui perumaan matkansa Poriin
  • Kaappi siirretty yhteisökeskukselta Radiotalolle lämpimään tilaan yläkertaan
  • Synttäritapahtuma-projekti Tehdas Ry:n kanssa
  • Kesänäyttely-projekti ( ideat auki täysin tämän suhteen ) 2023 Tehdas Ry:n kanssa
  • Lisäksi on pikku-mokiakin joukkoon mahtunut mm. makitan akku refurbish ei mennyt kuin strömssöössä ( savua ei tosin näkynyt ), vikavirtaa on testattu, epäonnisia rahoitushakemuksia tehty 2 kpl

Eli olemme ensimmäistä yhteistyö-projektia toteuttamassa Tehdas Ry:n kanssa ja tavoitteena olisi saada jotain tehtyä Tehdas Ry:n 20v synttäri-tapahtumaan 25.3 ja/tai kesänäyttelyyn 2023.

Eräs idea syntyi melko nopealla ’varoitusajalla’ ajatuksena saada se toteutettua synttäritapahtumaan ja katsotaan mitä syntyy. Täällä siihen ajatukseen liittyviä työkaluja: https://github.com/Satakunnan-Tietojenkasittely-yhdistys/tehdas-hacklab-experiment-1 .

Lisäksi Hacklab osallistui Helmikuussa siivoamiseen synttäri-tapahtumaa varten, ja ’vaivan palkkaan’ saatiin oma avain ja access Tehdas Ry:n varauskalenteriin:

https://tehdasry.fi/wordpress/events/ (hyvä huomata että sivustolla näkyvät kalenterimerkinnät päivittyvät google-kalenterista melko hitaasti, esim. 7.3 ei ole siis hacklab-kokoontumista vaan 8.3 vrt. tapahtumakalenteriin alla).

Eli tarkoitus jatkaa väh. joka toinen viikko miittejä tänäkin vuonna, kesäaikana tosin ei ole ollut tapana niitä ihan vastaavasti järjestää.

Nyt ennen kesää miitit on siirretty tiistaista keskiviikkoon, koska allekirjoittaneelle avain-henkilölle se oli liian hankala järjestää.