Hacklab radiotalolla

Hacklab on taas päässyt kokoontumaan Porissa pitkän tauon jälkeen, säännöllisesti. Paikkana on ollut Väinölän lyhytaaltoaseman tilat ( Radioasemantie 1) ja siellä tarkemmin sanottuna ’yläkerta’. Tästä mahdollisuudesta ja luottamuksesta kiitos kuuluu T.E.H.D.A.S ry:lle. Radiotalon kalenteriin on myös päivitetty hacklab-kokoontumisista tietoa myös muille radiotalon käyttäjille: http://tehdasry.fi/wordpress/events/ , erityiskiitos tästä Plugi/Akille.

Toistaiseksi kokoontumisissa ollaan keskusteltu, vaihdettu ideoita ja kokemuksia omista projekteista sekä jopa pienimuotoista puuhasteluakin esim. ESP-32-TTGO kolvailua on myös tapahtunut. Kokoontumisia on ollut lähes joka 2. tiistai-ilta n. 1730 alkaen, poislukien heinäkuu. Kokoontumisista on tiedotettu vaihtelevasti ”puskaradion”, facebook-ryhmän, slackin (hacklabpori.slack.com) ja google kalenterin kautta .

Turvaruuvarit Makita akkua varten
Turvaruuvarit Makita akkua varten

Kivasti on muutamia vanhoja, uusia ja vanhoja-uusia kasvoja hacklabeissa pyörähtänytkin, kävijöitä ollut 3-7, eli radiotalon kokoon nähden tilaa on!

Tavaroita on hacklabin kaappiin putkahdellutkin, jo lähinnä aiempien vuosien takaa. Tavaroita toistaiseksi saa tuoda melko matalalla kynnyksellä, joka tapaamisen lopuksi viedään lukittavaan komeroon säilöön seuraavaa kertaa varten, yleisenä periaatteena sovittiin jo tosin ensimmäisellä kerralla että ”SER-jätettä” ei ole tarkoitus kerätä. Yhteisessä käytössä nimikoituja tai nimikoimattomia tavaroita ei ole vielä luetteloitu/laskettu. Lähtökohtaisesti laatikoiden sisältö on siis yhteiskäytössä, teippi/dymo-tarra jossa esim. henkilön nimi tai yhteystieto tarkoittaa että esinettä saa käyttää jos kysyy luvan.

Kahvi.
Kahvipiste (sähkö, vesi, keitin, kuppi, kahvi) – check

Todettakoon että edellisen radiotaloon liittyvän postauksen ’puute-lista’ on pitkälti korjattu. Ideoita on lennellyt aika lailla jo, vähemmän ollaan tehty. Huomasin että edellisen postauksen (toukokuu) ideatkin on jo vähän unohtuneet, ja tilalle tullut jo uusiakin esim. jokin yhteisprojekti ensi vuonna Tehdas Ryn kesänäyttelyyn olisi hieno juttu. Tilat mahdollistavat kyllä aika isojakin projekteja ( ehkä fyysisesti ennemmin kuin taloudellisesti ). Tilojen yhteiskäyttö toki tarkoittaa sitä että isommista, tilaa vievistä tai enemmän ajankäyttöä vaativista projekteista pitää Tehdas Ry:n ja Plugin kanssa erikseen sopia.

Jos haluaa jakaa myös täällä blogissa omista projekteista jotka liittyvät mielestäsi hacklab-toimintaan, voi ilmoittautua esim. minulle (Santeri) vaikka paikan päällä / slackissa / facebookissa.

Seuraavalla kerralla hacklabin kesäinen grilli-miitti 20.9 ti klo 1730 alkaen.

15.10. Kannattaa laittaa myös ylös, Satkyn 50+1 vuotisjuhlan ohessa tarkoitus järjestää Lukko-ilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *