Tulostinsirujen nollausta(Lexmark)

Kyseinen moduuli koostuu i2c-piiristä ti046b1, parista konkasta ja vastuksesta, joten mikään järin monimutkainen kytkennältään ei ole. Piiriin tulee normaalit VCC, GND, SCL ja SDA-signaalit. Itselläni ei ole yhtään koodaustaitoa, joten jätän tuon ketjun tutkimisen lukijalle.

Melkein kaikki ulkoiset latauslinkit ovat kuolleita, mutta onneksi joku ketjun loppupäässä osasi liittää itse keskustelupalstalle nuo tarvittavat tiedostot, eli 208 ja 211-kommenteista löytyy kaikki tarvittava, eli Arduino-sketsi sekä aputiedosto.

Sketsi ei itsessään toimi suoraan toivotulla tavalla, vaan siihen täytyy tehdä maailman helpoin muokkaus; poistaa kommentointi noin 312 rivin kohdilta, jolloin se luo uuden sattumanvaraisen tunnisteen joka piirille. Jos tätä ei tee, niin tulostin näyttää täyttä, mutta kun haluaa tulostaa niin se tyhjenee.
Tässä valmiiksi muokkaamani Arduino-sketsi. Se vaatii Atmega2560-piirin(tai vastaavan Arduinon(Arduino Mega 2560)

Tässä kytkentäkaavio Arduinoa varten. Piiri toimii 3,3V jännitteellä, joten se vaatii joko tällaisen kytkennän tai puskuripiirin joka muuttaa jännitetasoja.

Vastukset voivat olla suurinpiirtein 18k kieppeillä. Itse käytin 20k josta tuli noin 3V linjoihin.

Siinä oma viritelmäni. Arduino Mega 2560 Pro Mini jossa FTDI-adapteri, josta USB:n 5V hyppynarulla Vin-pinniin joka taas menee 3V3-regulaattorille. Vastukset ovat liittimessä pintaliitoksena.

Oma ratkaisuni piirien ohjelmoimiseen. Pyyhekumilla saa tasaisen paineen joka pinnille. Samalla kun on virrat päällä, painat Arduinon reset-nappia. Samalla seuraan mitä sarjaliikennemonitori sanoo:

Paljon erroria, koska se hakee paikkaansa. Kunhan liitin on kiinni ja resettiä painettu, niin tulee seuraavan näköistä tekstiä jossa lukee muunmuassa Write OK.

Sitten moduuli kiinni tulostimeen ja tulostelemaan!
Jos piiri ei ole kerinnyt tyhjentymään ja nollaat sen, se ei vaadi tulostimen uudelleenkäynnistystä. Jos piiri on tyhjentynyt ja nollaat sen, se pitää asentaa tulostimen ollessa sammutettuna, muuten piiri tyhjenee samantien.
Tuntuu että tuo ohjelma ei ole täysin aukoton. Kaikki jotka ei ole kerennyt tyhjentymään, toimii aina. Ne jotka ovat päässeet tyhjentymään, tuntuvat toimivan sattumanvaraisesti.

Tein yhtäkkiä myös pidemmästä liitinkammasta liittimen…

..joka menee suoraan kiinni, jolloin ei tarvitse availla ruuveja.

6 vastausta artikkeliin “Tulostinsirujen nollausta(Lexmark)”

  1. I have tried Your solution, but after some copies the printer says that the cartridge is empty. Is there anything that i can change to deal with this?

  2. Yea it is not perfect solution. It sometimes works and sometimes not. There’s also so little info available. I think it just needs to be studied further.

  3. hello
    Can you give me more clarifications?
    I have been trying for a while to reset the Tio046b1 , but I have not been able to.

  4. hello i can read the eeprom memory, but i can’t write can anyone help me? I can’t attach to you my picture electrical system concerning the cabling with the program PICKIT 2

    my email:(removed)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *