Kävijälaskurin asennus ja retki Hiivaniemeen 29.8

Retkelle osallistui 8 henkilöä ja matkaa taitettiin kauniissa säässä kuten kuvista (kävijälaskuritaulukon alapuolella) näkyy.

Kuvia:

Silta johon kävijälaskuri kiinnitettiin
Kävijälaskuri käyttövalmiina
Grillailua ja kahvittelua Hiivaniemessä. ”Paloturvallinen” kaasugrilli tuotiin ja vietiin pois veneellä.

2 vastausta artikkeliin “Kävijälaskurin asennus ja retki Hiivaniemeen 29.8”

 1. Nyt selvisi tämänkin laskurin toiminta 🙂
  Olin keväällä retkeilemässä ja huomasin tuon laskurin sillan kaiteessa. Nyt mietimme oman kaupungin ulkoilureiteille jotain laskuria ja tätä muistellessa piti hakea vanha valokuva jossa tuo laskuri näkyi.. pienen selvittelyn jälkeen olinkin jo satkyn sivuilla.

  Hienoa että laskuri toimii vielä ja päivittyy koko ajan.

 2. Kiitos Harri kommentista, mukava kuulla että tämä on löydetty, vaikkakin muutaman mutkan takaa..

  Joo siellähän se laskee, ”sinnepäin”. Muutamia outoja mittauksia on bongattu, emme ole kummempaa data-analyysiä tuosta tehneet (Google sheetistä löytyy ”Viimeisin mittaus”-välilehdeltä kun hieman vierittää sivua ).

  Jos Loimaalle tälläisä kokeilette, niin oli tekniikka (tässä LoraWAN/TTN) mikä vaan, suosittelisin ottamaan ’oppimista’ ja ’datan analyysia’ varten myös riistakameran jolla tarvittaessa hankalaa kohdetta voi kuvata. Kuvaamisella tietysti tarkoitan itse laitteen asennuskohtaa ehkä n. 1m – 3m etäisyydeltä, jotta voi pois sulkea vaikka orava-perheen 🙂 .

  Porin kaupungin edustajan kanssa keskustelimme tuosta kävijöiden laskemisesta kuvaan perustuvasta tekniikasta. Kuvaan perustuva mittaus on aivan varmasti tarkempi tässäkin kohtaa, mutta tämän kokeilun kannalta koimme yhdessä tämän olevan liian hankala aihe tietosuojan kannalta. Ja koimme että tällä tavalla – infrapunaan perustuvalla – saadaan jo ylipäätään arvokasta tietoa.

  P.S. Vihdoin saatiin myös kahden kuormalavan väliin pistetty (halko/klapi) painoanturi myös toimimaan. Se löytyy yo. google sheetistä välilehdiltä: ”Viimeisin mittaus” ja ”HalkoSheet” .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *