Hacklabin tilat

Tilat ovat olleet jonkin aikaa osoitteessa Otavankatu 3 Porin Yhteisökeskuksessa. Yhteisökeskus muutti kesä-syksyn taitteessa osoitteeseen Otavankatu 5.

Tavaramme eivät ole vielä siirtyneet mihinkään Otavankatu 3:sta, ja alkaa olemaan kiire hakea ne pois, koska remontti on alkamassa.

Tällä hetkellä voidaan pitää kokoontumisia minun(Marko Hämäläinen) luona, osoitteessa Jaakontie 11 as 2.

Ehdotuksia otetaan vastaan kokoontumispaikasta.

Asiaan puoliksi liittyen Hacklabiä vetännen aktiivin viesti;

Vuosi vaihtui ja hacklabin pitopaikka myös.

Muutaman muun aktiivin kanssa juteltiin aikaisemminkin jo tästä, mutta laitan nyt postin muillekkin, jottei unohdu mainita asiasta. Ajattelin pitää jonkinlaista taukoa toiminnasta ja katsella sitten myöhemmin mihin seuraavaksi suuntaan energian ja aikani. Syynä omalle tauolle tominnasta on hackläb miittien vähäinen kävijämäärä ja muutamat muut ratkaisemattomat haasteet, sekä suurimpana tilojen menetys ja liian pitkäksi venynyt odotusaika uusille tiloille. Toisin sanoen, toiminnalle ei ole yhteisprojektien puuttuessa tarvetta eikä mahdollisuutta. Toimivien tilojen puuttuessa on vaikea saada henkilöitä aktivoitua yhteisprojektien pariin.

Aloittaessa toimintaa ajatus oli, että kun toiminnalle on tarvetta, niin ihmiset löytävät tiensä tilaan. Kävijöiden määrä ei ole kasvanut halutusti, mikä johtaa toiminnan kannattamattomuuteen.

Enpä jaksa uskoa, että pystyisin itse tuota kasvattamaan ilman että se vaatisi liian suuria ponnisteluja nykyisen toiminnan lisäksi. Se on johtanut pienellä kierteellä siihen, että olen kyvytön näkemään Hacklabin tulevaisuutta sellaisena millaisena sen olen aina halunnut nähdä. Mistä taas johtuen ajattelen, että olen tällä hetkellä väärä henkilö viemään tuota toimintaa eteenpäin.

Tällä hetkellä ratkaisemattomia haasteita mielestäni ovat seuraavat:

– Vanhassa tilassa olevat Porixin ja Hacklabin tavarat ja niiden tuleva varastointi. Tähän asiaan pitäisi saada pikimiten ratkaisu. Osan tavaroista voi noutaa, mutta muutamat tavarat vaativat vielä omistajansa löytämistä.

– Jäljelle jäävien mm. Porixin toiminnan kannalta tarpeellisten tavaroiden säilytys tulevaisuudessa.

Osaksi ratkaistuja haasteita ovat tulevat miitit ja niille sopiva paikka:

– Marko H. lupaili järjestää tulevaisuudessa hacklabin miittejä mahdollisuuksien mukaan.

– Hacklabin sivuilla näkyvä kalenteri jatkaa toimintaansa ja Markolla on nyt oikeudet tehdä sinne tapaamisia.

Poikkean satunnaisen epäsäännöllisesti noissa miiteissä. Ratkotaan lähiaikoina nuo jäljelle jääneet haasteet ja palataan sitten, kun yhteisiä projekteja saadaan alulleen.

Kiitos kaikille mukanaolijoille ajastanne ja panoksestanne, palataan myöhemmin asiaan ja sillä välin kantakaa hacklabin soihtua eteenpäin.

–Atte Markula